Regenboogbrug

hemelHoewel een hiernamaals voor ons een lastig begrip is, is het wel fijn een mogelijkheid te hebben om een plekje te hebben voor de honden die ons zo trouw waren. Een prominent plekje op deze pagina voor honden die over de regenboogbrug zijn.

 

 

 

Knockmaroe ‘Tinker’ Glennfinnan IW (1996 – 2005)

Tinker

Onze eerste Ierse Wolfshond. Op zoek naar onze eerste gezamenlijke hond. Baukje op zoek naar iets kleins en voor mij mocht het welk wat groter. Bij het zien van de Ierse Wolfshonden bij Jos en Nanette van Glennfinnan gelijk verkocht. Tinker werd 9 jaar oud, hij overleed op zijn verjaardag. Een echte Ier met engelengeduld ten aanzien van het jonge spul.

Owenmore ‘Famke’ Orla IW (1996 – 2004)

2019-01-04-0002

Bij ons bezoek aan de Owenmore kennel van Linda Gover zocht Famke ons uit. Ze kroop direct op schoot bij Baukje en wilde niet meer weg en dat hoefde ook helemaal niet. Een niet al te grote Ier met een mooi karakter en toch ook wel een goede moeder hoewel je af en toe het idee kreeg dat ze dacht: Jullie wilden toch puppen”. Haar maag werd na een maagtorsie vastgezet maar uiteindelijk werd ze niet ouder dan zes jaar.

2019-01-04-0005

Op de foto Aghaboy, Ardagh en Assumpta

Aghaboy Ballincurra IW (1999 – 2005)

Zoon van Tinker en Famke. Een beauty die menig schoonheidswedstrijd won. Gehouden uit ons eerste nest en nog altijd het voorbeeld van de ideaal gebouwde Ierse Wolfshond. Zoals wel meer gezien ontwikkelde hij botkanker en hebben hem op zesjarige leeftijd in moeten laten slapen.

Ardagh Ballincurra IW (1999 – 1999)

Was ook een zoon van Famke en Tinker. Een onstuimige hond wat hem uiteindelijk zijn leven koste. Bij thuiskomst was hij door het dolle heen en stormde het huis binnen en botste met de wenteltrap en brak daarbij zijn nek. Ardagh werd nog geen jaar oud.

Assumpta Ballincurra IW (1999 – 2008)

Assumpta werd ook wel tante Assumpta genoemd en dat was ze ook. Ze hielp mee met opvoeden van de pups op haar eigen niet zachtzinnige manier. Alle Ieren hadden respect voor haar en zo niet dan een pit in de neus. Met ruim negen jaar overleed ze door ouderdom.

Caoilfhionn ‘Niamh’ von Hallentauer Hopfenland IW (2002 – 2006)

Schermafbeelding 2019-01-04 om 09.58.54Een zoektocht bracht ons in Duitsland vlakbij Munchen. Niamh was een mooie en zachte teef en werd gedekt door Aghaboy voor ons tweede nestje Ieren. Een goede moeder, geduldig en zacht. Helaas is ze niet oud geworden, maar vier jaar en overleed aan kanker.

 

 

 

 

Bono van ’t Olde Salland ODH (2005 -2013)

Schermafbeelding 2019-01-04 om 10.01.42

Onze eerste Oudduitse Herdershond. Volkomen zwart en volkomen de baas over alle honden. Een echte leider die, als het nodig was, de wind eronder had bij de Ieren. Toch kon hij met alle honden goed opschieten en vooral met de pups. Daarnaast was hij goed getraind door Jo-Ann die toen op onze honden paste. Bono overleed door een inwendige bloeding veroorzaakt door een afgescheurde mild waarin zich een tumor bevond. Bono werd acht jaar oud.

Owenmore ‘Siobhan’ Muirninn IW (2004 – 2013)

Schermafbeelding 2019-01-04 om 11.41.39

Siobhan was een gevalletje apart. Linda Gover gebruikte ingevroren sperma van een Ierse Wolfshond uit Amerika die al meer dan 20 jaar dood was. Siobhan was een windhond puur sang die geweldig was in haar gangwerk en de snelste Ier die we ooi hebben gezien. Na een sprong in de lucht lukte het haar om dan 180 graden te draaien en in vol galop er vandoor te gaan. Siobhan is op negenjarige leeftijd van ouderdom overleden

 

Braonan Ballincurra en Brennainn Ballincurra

Schermafbeelding 2019-01-05 om 10.32.06

Broanan en Brennain waren zus en broer uit de combinatie Aghaboy en Niamh

 

Deirdre of Kirld Ground Castle IW (2006 – 2014)

Op zoek naar een Ierse Wolfshond kwamen we in Luxemburg terecht bij Monette Daubenfeld. Een mooie blonde Ier die zo enthousiast was dat ze haar staart kapot sloeg en dat met enige regelmaat. Helaas heeft dat ertoe geleid dat we een deel van de staart hebben moeten laten verwijderen. Deidre was vooral een lieve Ier en werd acht jaar oud.

Don Meks (Mac) of Kirld Ground Castle IW (2006 – 2014)

In de contacten met Monette Daubenfeld werd duidelijk dat er een herplaatser was die nog een baasje zocht. Niet lang getreuzeld en met de auto naar Luxemburg en Mac opgehaald. Een grote jongen met de bijnaam Big Mac. Op zijn achtste kreeg hij een maagtorsie en hebben we hem in laten slapen.

Carey-Elzie of Heartland ODH (2008 – 2018)

Schermafbeelding 2019-01-04 om 10.51.26Op zoek naar een speelmaatje voor Bono stuitten we op een herplaatsbaar teefje. Elzie was ooit verkocht aan iemand in Amsterdam waar ze op een balkonnetje mocht verblijven en de boel bij elkaar blafte. Elzie kwam bij ons en was al gesteriliseerd en bleef tot haar dood mede opvoeder van de puppen die er bij ons kwamen. Altijd in voor een spelletje. Elzie werd ruim 10 jaar en overleed aan de gevolgen van een afscheurde mild net als haar maatje Bono.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fadi-Buck of Heartland ODH (2010 – 2018)

Schermafbeelding 2019-01-04 om 10.49.51

Buck werd als pup verkocht aan een ouder boeren echtpaar in het noorden van het land, zeg maar in de middle of nowhere. Buck was dusdanig pittig dat deze terug kwam bij de fokker en uiteindelijk bij ons. Buck was geen gemakkelijke hond en behoorlijk agressief. Voor ons was hij een geweldige hond maar met vreemden had hij niets. Buck leefde eigenlijk een keer zo snel als andere honden en hij werd dan ook niet stokoud. Op zijn achtste levensjaar hebben we hem in laten slapen in verband met kanker of een auto immuunziekte. Buck liet zich niet onderzoek en vaccineren deden we onder toezicht van de dierenarts zelf.

 

 

 

 

 

Reacties gesloten.