Inschrijven

Inschrijven voor een pup en dan ?

Wat we ons niet hebben gerealiseerd is dat in de loop der jaren je als fokker toch iets meer in de schijnwerpers komt te staan en de belangstelling voor een pup steeds groter wordt. In het verleden lieten we het erop aankomen en zagen we wel wie er op ons pad kwam. Dat gaan we nu anders doen.

Inschrijven:

Per keer zullen we via nestplanning bekendmaken welke reu en teef we gaan gebruiken en in welke periode. Zodra de planning op de site staat is het mogelijk om in te schrijven. We zullen een lijst samenstellen van belangstellenden door een voorselectie te maken. Dus bij belangstelling stuur een gemotiveerde mail naar info@ballincurra.nl. U krijgt zo spoedig mogelijk bericht of u op de lijst bent geplaatst.

Na selectie en als de teef drachtig blijkt te zijn zullen we de belangstellenden uitnodigen voor een bezoek ter kennismaken waarbij natuurlijk onze honden natuurlijk de eerste zijn die kennismaken en daarna wij. We vinden het fijn om mensen te leren kennen en we kunnen dan ook bepalen of een eventuele pup op de goede plaats komt. Ook kunnen we dan een aantal zaken bespreken die te maken hebben met de aanschaf van een pup.

Geboorte:

Zodra de geboorte is geweest zullen we n.a.v. de lijst (maximaal 10 belangstellenden) op volgorde van aanmelding, op de hoogte stellen en indien de belangstelling er nog steeds is uitnodigen om het nest te bezoek. In overleg is dat daarna ook mogelijk zodat de nieuwe eigenaar de pup kan zien opgroeien. In de regel wijzen wij in de eerste week al de nieuwe eigenaren aan zodat ze op bezoek gaan bij hun pup.

Opgroeien:

De pups worden in de huiskamer geboren en groeien daar ook op. Dus vanaf de eerste dag kunnen ze wennen aan mensen en andere honden. Pas in de laatste weken zullen ze, indien het weer het toestaat, buiten spelen en ravotten. De honden verblijven tot de dag waarop ze vertrekken in het hoofdverblijf in de woonkamer. De honden worden zoveel mogelijk in aanraking gebracht met zaken die ze in hun latere leven ook zullen tegenkomen.

Het nest vliegt uit:

De pups verlaten het nest als ze 8 weken zijn. Ze zijn dan uiteraard ontwormt en hebben de 7 weekse enting gehad dat is opgetekend in het Europees Hondenpaspoort dat bij de pup hoort. De pups zijn dan ook gechipt door de dierenarts en er is DNA afgenomen om de afkomst zeker te stellen voor de nieuwe eigenaar. Van de LangStokhaar en Oudduitse Herdervereniging (LSOHV) krijgt de nieuwe eigenaar een stamboom/afstammingsbewijs en het boek ‘van pup tot volwassen hond’. Tevens maken wij u lid van de vereniging voor het lopende verenigingsjaar, u kunt dat stopzetten of verlengen als u dat wilt.

Alle pups worden geleverd met een op schrift gesteld contract dat afkomstig is van de hondenbescherming. Koopcontract kaal.

Terugkom dag:

Een keer per jaar proberen we een terugkom dag te organiseren. Meestal is dit een combinatie van gezelligheid en een mooie wandeling.

4 mei 2018 JS en BvdZ

Reacties gesloten.