Dracht Journaal

Wikken en wegen hoort bij de keuze voor een goede reu die voor nakomelingen mag zorgen bij Dearbhail. We hebben hem gevonden en stellen hem graag aan u voor Kiarr-Simon of Heartland kortweg Simon, een stabiele reu met een mooi karakter. Als het allemaal gaat zoals in gedachten zal hij in december 2018 Dearbail (klik hier voor haar pagina) dekken en verwachten we zwarte en/of zwart-bruine pups. De verwantschap tussen beiden is 0.34%. Simon is de eerste Nederlandse LSOHV kampioen. Voor meer informatie klik hier

Schermafbeelding 2018-12-03 om 09.49.55

 

Schermafbeelding 2018-12-14 om 11.55.2414 december 2018
Kiarr-Simon of Heartland en Dunja-Dearbhail von Camelot hebben succesvolle dekkingen gehad en nu is het wachten of het ook puppen op gaat leveren. Het waren zeer relaxte dekkingen met behulp van Maikel Koot van Show Dog Centre Zwolle. Dus nu afwachten of er een dracht volgt. Medio januari 2019 gaan we voor een echo. We waren al een fan van Kiarr Simon of Heartland maar nu nog meer, wat een fijne reu. Dank Carin en Wilmut Peletier.

11 januari 2019

Het is gelukt ! Dearbhail is drachtig en 6 februari zullen we een rontgenfoto laten maken om te zien hoeveel pups er gaan komen.

Dag 56 van de dracht.

Dearbhail wordt met de dag dikker. De puppen hoeven nu alleen nog maar te groeien en dat is te merken aan Dearbhail want ze wil alleen maar eten. We geven haar nu meerdere kleine porties verspreid over de dag. Omdat we natuurlijk willen weten hoeveel pupjes er gaan komen hebben we vandaag een rontgenfoto laten maken. Tellen jullie mee ?

Rontgen Dearbhail 6-2-19

Ik tel er zeven maar we zijn een keer eerder verrast toen er twee achter elkaar lagen bij het maken van de foto. Afwachten dus. Morgen gaat de matras naar beneden en ga ik naast haar slapen. Hoewel ze nog geen tekenen van een aankomende bevalling laat zien is het toch tijd voor extra waakzaamheid. Nog een kleine week volgens de regels.

11 februari 2019

_DSC0026

De laatste lootjes. Hijgen, puffen en baasje uit de slaap houden door telkens weer de mooi opgemaakte werpkist volkomen overhoop te halen en dat alles op dag 60 van de dracht.

12 februari 2019 (dag 61)

_DSC0038

Het is 03.00 uur als Dearbhail duidelijk tekenen geeft dat de geboorte van de eerste pup van start gaat. Precies om 03.10 uur wordt het eerste teefje geboren. Uiteindelijk worden tussen 03.10 uur en 06.20 uur 7 puppen geboren. Eigenlijk een bevalling zonder al te veel gedoe. Er zijn twee stuitjes bij die even geholpen moeten worden maar verder verloopt het gladjes. Vier teven en drie reuen en allemaal ca. 450 gram. Het D-nest is geboren.

Reacties gesloten.