Pups 1e week

23 april 2017

Het was een spannende eerste week. Twee dagen na de geboorte zagen we de groei van de pups afnemen en vonden we Dearbhail niet helemaal fit. Bij de dierenarts bleek dat er zich een baarmoeder ontsteking aan het ontwikkelen was dus antibiotica. Inmiddels gaat het weer uitstekend en zijn de pups flink gegroeid. Het is een mooi stel bij elkaar en moeder Dearbhail doet het voortreffelijk. Een schone moeder die alle aandacht heeft voor haar pups vanaf de geboorte.

_1000232

_1000235Omdat we het belangrijk vinden dat de mensen die een pup van ons krijgen ook vroeg in contact komen met de pups hebben de eerste kennismakingen plaatsgevonden. Enthousiast over de gelijkmatigheid van de puppen en ondanks de eerst wat voorzichtige benadering door Dearbhail waren het leuke kennismakingen.

Zoals bij ons gebruikelijk krijgen de honden een celtische naam, in dit geval startend met de letter C omdat het voor ons het C-nest is. Natuurlijk mogen de nieuwe eigenaren een eigen naam kiezen die dan samen met de door ons gekozen naam op de stamboom komt te staan. Zo hebben we inmiddels een Cian-Cooper buachiall ar Ballincurra wat zoveel betekent als Cian-Cooper jongen van Ballincurra.

Baukje en ik zijn trouwens zo blij en enthousiast over dit nest dat we besloten hebben om twee pups te houden. Een teefje en een reutje. We zullen ze binnenkort op een eigen pagina voorstellen.

_1000236 _1000237 _1000240

Reacties gesloten.