Dearbhail’s C nest

Heiko-des-Gardiens-du-Pacte-210x300                 _DSC0577

Heiko des Gardiens du Pacte & Dunja-Dearbhaill von Camelot

Na een mooie dekking werd op maandag 13 maart duidelijk dat Dearbhaill drachtig is. Bij de echo was duidelijk te zien dat er ca. 8 tot 9 pups zijn te verwachten. Hieronder een filmpje van een van de toekomstige pups waarbij het hartje duidelijk kloppend te zien is.

 

Op maandag 10 april, de 57e dag van de dracht, hebben we een rontgenfoto laten maken om enige zekerheid te hebben van het aantal te verwachten pups.

Dearbhail-puppen-1

Kleuren

Volgens de wet van Mendel zou uit te rekenen moeten zijn welke kleuren deze combinatie gaat voortbrengen maar gezien de voorouders is dat een ingewikkelde klus. Voorlopig gaan we ervan uit dat zwart/bruin – zwart/zilver en zwart de boventoon zullen voeren maar ook zilver gewolkt lijkt een mogelijkheid. We laten het maar aan de natuur over.

Medisch

Beide honden zijn HD A wat wil zeggen dat de heupen goed zijn en dat zelfde geldt voor de Ellebogen (ED vrij). Ook zijn beiden getest op Degeneratieve Myelopathie (DM) en beiden zijn vrij en dus zullen de pups ook vrij zijn. DNA is vastgelegd en ook de pups zullen DNA afstaan om de ouderschap vast te stellen.

De pups zullen gecontroleerd worden door dierenartsen van Diergeneeskundig Centrum “De Nieuwe Hanze” te Kampen. De pups zullen worden gevaccineerd op 6 weken en worden geleverd met een Europeesch Honden Paspoort. Natuurlijk zullen de pups worden ontwormd.

Socialisatie

Net als onze vorige nesten zullen de pups in de woonkamer worden geboren en daar verblijven tot dat ze naar hun nieuwe eigenaren gaan. Het grote voordeel is dat we continue de pups in de gaten kunnen houden (en genieten) en dat ze vertrouwd raken met alle huiselijk geluiden. Verder zullen we zoveel mogelijk proberen ze te laten wennen aan verkeer, andere honden en paarden. We vinden het leuk dat nieuwe eigenaren hun pup op zien groeien en ze zijn dan ook welkom om geregeld het nest te bezoeken en kinderen zijn daarbij meer dan welkom.

Belangstelling

Belangstellenden mogen verwachten dat we hen, alvorens een toezegging te doen, uitnodigen om kennis met ons te komen maken en natuurlijk ook met Dearbhaill en de andere honden uit onze roedel. We vinden het belangrijk om nader kennis te maken en de motivatie te horen waarom men een pup wil en waarom van ons. Geen examen maar belangstelling. Een klik is belangrijk voor beide partijen want door koop en verkoop van een pup zijn we aan elkaar verbonden.

We hebben besloten in ieder geval een pup te houden, het is zo’n leuke combinatie. We zijn begonnen met een lijstje en gaan ervan uit dat we nog wel plaats is voor een paar inschrijvingen.

Contract

Natuurlijk werken wij met een contract en hebben besloten daarvoor het voorbeeld van de Hondenbescherming te gebruiken. Voorbeeld .

13 en 14 april 2017

De puppen zijn geboren. De eerste pup kwam even voor zes uur namiddag op de 13e en pup nummer 9 werd de 14e geboren even voor 04.00 uur. Mama Dearbhail deed het fantastisch en alle puppen kwamen netjes ter wereld. Steun en toeverlaat Johan Sluijer van de ODH kennel ‘van Dorpzicht’ heeft geassisteerd bij de bevalling. Dankjewel Johan.

_1000215 _1000217

_1000225-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 mei 2017

Reacties gesloten.