Nieuws

29 november 2018

ff

Over voer valt veel te zeggen en wordt veel gezegd toch vinden wij dat je door uit te proberen uiteindelijk bij een voer komt dat aan alle verwachtingen voldoet. Sind enige maanden voeren we nu Farm Food en het voldoet uitermate goed. De honden glanzen als nooit tevoren, de gebitten blijven schoon en de ontlasting is stevig en makkelijk op te scheppen (onze honden doen alles op eigen terrein).  Natuurlijk nemen we het voer af van de Fa. Boer van diertotaal.nl in Kampen.

 

9 november 2018

*fokker Zoals gewoonlijk drukker met de vereniging dan met de eigen toko maar toch mee kunnen doen aan de workshop sterfokker. In het verleden meegedaan aan KK1 en KK2 van de Raad van Beheer en dus in staat om deze workshop te mogen beoordelen. Van alleen maar theorie naar een mix van theorie en praktijk. Heel leerzaam en ook nog een gezellig met de collega fokkers en dekreu eigenaren van de LSOHV.

 

 

 

 

 

4 mei 2018

141951058265080300_resized

In tegenstelling tot onze vorige nesten hebben we een keuze gemaakt voor het inschrijven. Bijzonderheden staan op de pagina ‘inschrijven voor een pup en dan ?

 

 

 

24 april 2017

Schermafbeelding 2017-04-24 om 10.28.57

Santlicke training en coaching is een bedrijf in oprichting dat zich richt op ondersteuning van mensen bij persoonlijke ontwikkeling en leiderschap.Honden en paarden zijn bij uitstek geschikt om bij deze persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen. Samenwerken maar met een duidelijke rangorde is essentieel om goed leiderschap te herkennen. Dit natuurlijk leiderschap is een prachtige spiegel voor ons om daar ons eigen leiderschap aan te reflecteren. Ook richt Santlicke training en coaching op verbetering van de samenwerking tussen hond en baas. Training op basis van de combinatie mens en hond waarbij de mens adviezen krijgt aangereikt om de onderlinge verhoudingen te optimaliseren. Voor vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen

Johan Schuurman en Baukje van der Zwaag

 

1 november 2016

De keuze voor een nestje is al een hele opgave maar om dan ook nog eens een goede reu te vinden die in je fokplannen past is misschien nog wel een grotere opgave. Na wikken en wegen en natuurlijk het bestuderen van de nodige stambomen zijn we eruit. In overleg met Alma Groot van de kennel ‘of the Heart of Lothian’ zal Dunja-Dearbhail von Camelot in het voorjaar gedekt worden door Heiko des Gardiens du Pacte.

heiko
Heiko
Kop
Dearbhail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heiko is HD-A en ED vrij alsmede DM vrij en is geboren op 9 mei 2012. De lijnen van deze twee honden zijn totaal vreemd ten opzichte van elkaar en heeft dus een inteelt coëfficiënt van 0%.

Het is mogelijk om voor deze combinatie in te schrijven. Als alles lukt, het blijft natuurlijk ‘de natuur bepaalt’, zullen we ter zijner tijd met de inschrijvers in gesprek gaan. U doet geen examen maar we willen graag de mensen en de omgeving kennen waar onze pups naar toe gaan.

7 oktober 2016

Vandaag hebben we het fokcertificaat binnen gekregen van Dearbhail von Camelot. De planning is in volle gang. Binnekort meer nieuws.

11 september 2016

Dearbhail von Camelot is vandaag beoordeeld tijdens de show van de DRC en de NIRV te Holten. Ze deed het uitstekend want ze kreeg bij de beide keurmeesters een Uitmuntend en hoewel ik zelf nooit goed weet hoe dat werkt, ze werd Holten Sieger en Overijssel Sieger. Als dat niet mooi is dan weet ik het niet meer.

5 augustus 2016

We krijgen regelmatig vragen of we op korte termijn fokplannen hebben en om deze vragen voor te zijn even een berichtje.

Dearbail heeft voor een fokcertificaat nog een showresultaat nodig. Zo het er nu uitziet zal zij uitgebracht worden op de show van de DRC in Holten begin september 2016. Wij denken dat ze rond de pinksteren 2017 loops zal worden en zal dan gedekt worden. We hebben nog niet definitief gekozen voor een reu maar dat zal in najaar zeker het geval zijn en dan op de site bekend gemaakt worden. Tegen die tijd zal het mogelijk zijn om in te schrijven voor een pup.

JS